Fruit Ninja

Beschrijving app

Fruit Ninja is een erg populair spelletje voor kinderen vanaf 4 jaar. Het doel van dit spelletje is om fruit door midden te hakken. Dit fruit komt in het beeldscherm terecht en vervolgens moet de gebruiker het fruit door midden zien te hakken. Hierbij speelt de bediening en de timing een grote rol; mede daardoor staat Fruit Ninja bekend als een behendigheidsspelletje.

Het spel heeft diverse elementen ingebouwd, waardoor het nóg spannender wordt. Tijdens het fruit hakken kunnen er bijvoorbeeld bommen in beeld komen; deze mag je absoluut niet aanraken. Als het fruit op de juiste manier, en op het juiste moment, doorgehakt wordt, krijg je punten. Uiteindelijk draait het spel om een zo hoog mogelijke score te behalen.

Ondertussen zijn er meerdere varianten van het spel uitgebracht. De originele variant, Fruit Ninja, blijft volgens velen echter de leukste variant. Het is overigens ook mogelijk om dit spel op bijvoorbeeld een Xbox te spelen. De meeste mensen spelen dit spelletje echter op een telefoon of op een tablet. Voor deze mobiele apparaten is het spelletje volledig geoptimaliseerd.

Specificaties app

  • Platforms: iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Arcade
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 4+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Geen
  • In-app aankopen: € 0,99 – € 54,99 per item

Pluspunten

Het aantal downloads laat duidelijk zien dat dit een erg geliefd spelletje is. Het zijn dan ook voornamelijk jonge kinderen die dit spelen. Het biedt niet alleen een hoop plezier, maar kinderen leren er ook een hoop van.

In dit spelletje draait het namelijk voor een groot gedeelte om reflexen en timing. Door dit spelletje te spelen, kunnen jonge kinderen dus werken aan hun motoriek. Het is nooit weggenomen als kinderen betere reflexen krijgen, met dank aan Fruit Ninja.

Minpunten

Een belangrijk minpunt van dit spelletje is de mogelijkheid tot het doen van in-app aankopen. Een foutje is al snel gemaakt. Als een kind per ongeluk iets verkeerd aanklikt, kan dit al tot kosten leiden. Dit kan gelukkig relatief makkelijk voorkomen worden door een wachtwoord in te stellen.

Net zoals alle andere spelletjes ligt bij Fruit Ninja ook de mogelijkheid tot een verslaving om de hoek. Zorg er daarom voor dat je kinderen maar een bepaalde tijd per dag aan dit spelletje mogen besteden.

Is Fruit Ninja geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Fruit Ninja als geschikt voor jonge kinderen. Het is een spelletje waar kinderen ongelooflijk veel plezier van kunnen hebben. Zorg er wel dat je een wachtwoord op je telefoon/tablet plaatst, zodat het doen van in-app aankopen onmogelijk is.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?