Google Maps

Beschrijving app

Google Maps is een online kaartendienst van Google. Dankzij deze app kan je alle plaatsen ter wereld opzoeken; bovendien geeft deze app je de mogelijkheid om te navigeren naar elke gewenste locatie.

Het is met de app tevens mogelijk om bedrijven en winkels op te zoeken; hierbij wordt direct de website, het telefoonnummer en het adres van het desbetreffende bedrijf getoond.

Je kan deze dienst via zowel je computer, tablet en smartphone gebruiken. Door de jaren heeft Google verschillende functies aan de app toegevoegd; zo is het tegenwoordig ook mogelijk om een route te plannen met het openbaar vervoer. Sinds kort is het ook mogelijk om Google Maps offline te gebruiken; daarbij moet je eerst de kaarten van de gewenste locaties downloaden (let op: dit kost wél internet/data).

Specificaties app

  • Platforms: webbrowser , iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Reizen en lokaal
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 4+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: Geen

Pluspunten

Google Maps is een app waarin functie duidelijk voor plezier staat. Het is dan ook een app die je veel voordelen op kan leveren, bijvoorbeeld als je de route naar een bepaalde locatie zoekt.

Het belangrijkste voordeel van Google Maps is dan ook aan de functionele kant te zien. De app werkt snel, werkt prettig en is betrouwbaar. De app helpt je optimaal met het vinden van de snelste route naar elke gewenste locatie.

Minpunten

Toch kunnen we onze vraagtekens bij deze app plaatsen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat Google eigenaar van deze app is. Een kenmerk van Google is dat zij alle informatie van hun bezoekers wensen te hebben (en tegenwoordig ook hebben).

Op het gebied van privacy is deze app dan ook dubieus. De app weet namelijk waar en wanneer je op een bepaalde plek bent. Google verzamelt al deze informatie en weet zodoende exact waar je bent en wat je doet. Een gevaarlijke en dubieuze gang van zaken.

Daarnaast worden in de app advertenties getoond; deze advertenties zijn niet voor de volle 100% procent op de gebruiker geoptimaliseerd. Jonge kinderen kunnen dus geconfronteerd worden met ongewenste reclame en advertenties.

Is Google Maps geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Google Maps als ongeschikt voor jonge kinderen. Jonge kinderen zijn zich nog niet bewust van de gevolgen die het gebruik van deze app met zich mee brengen. Door deze app te gebruiken, weet Google alles van je; waar je bent en wat je doet.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?