Helix Jump

Beschrijving app

Helix Jump is een leuk spel voor jong en oud, waarbij het draait om behendigheid. Bij dit spel is het bedoeling om een rood stuiterballetje zo ver mogelijk omlaag te laten komen. Het balletje stuitert op een helix-vormige toren, waarbij in ringen rondom de toren meerdere openingen te vinden zijn.

Door het balletje door de juiste openingen te laten vallen, kan je level voltooien. Daarbij is het wel zaak om alleen de zwarte platformen te gebruiken. Als je een geel platform gebruikt, is het level direct afgelopen.

Door de jaren heen zijn er meerdere varianten van Helix Jump uitgebracht. Velen vinden echter de originele versie de allerleukste. Het is overigens ook mogelijk om dit spelletje op je computer of laptop te spelen.

Specificaties app

  • Platforms: Webbrowser , iOS, Android, Microsoft
  • Categorie: Actie
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 12+
  • Beoordeling content: PEGI 3
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: € 2,99 per item

Pluspunten

Helix Jump is een spelletje waarbij kinderen het beste in zichzelf naar boven proberen te halen. Daarnaast is het een behendigheidsspelletje; het draagt dus positief bij aan de ontwikkeling van jonge kinderen.

Het spel is behoorlijk simpel vormgegeven en heeft een duidelijke bediening. Mede hierdoor is het zeer in trek bij jonge kinderen. In 2018 was Helix Jump zelfs het spelletje met de meeste downloads. 

Minpunten

Helix Jump kan behoorlijk verslavend werken, als ouders zijnde moet je hier enige invloed op uitoefenen. Geef je kind een maximum tijd mee die hij/zij per dag aan Helix Jump mag spenderen. Op die manier hou je het in de hand en blijft het spelletje leuk voor je kinderen.

De makers van Helix Jump willen op de één of andere manier ook geld verdienen aan het spelletje. Het downloaden van dit spel is gratis, maar vervolgens kan je wel in-app aankopen uitvoeren. Jonge kinderen zijn zich hier niet van bewust; maak de in-app aankopen daarom onmogelijk met behulp van een wachtwoord.

         Ook worden de advertenties in het spelletje niet op de eindgebruiker afgestemd. Jonge kinderen kunnen dus in aanraking komen met confronterende advertenties.

Is Helix Jump geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt Felix Jump als geschikt voor jonge kinderen. Het is een onschuldig spelletje waar jonge kinderen bovendien een hoop van kunnen leren. Onder andere de behendigheid, de motoriek en reflexen worden verbeterd door het spelen van dit spelletje.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?