SimCity BuildIt

Is SimCity BuildIt geschikt voor mijn kind?

Beschrijving app

In SimCity BuildIt sta je als burgemeester aan het roer van een stad. Het is aan jou de taak om de stad te laten groeien en te floreren. Neem belangrijke beslissingen en zorg ervoor dat de inwoners van de stad volledig tevreden zijn.

In dit spel is het mogelijk om onder andere parken, monumenten, fabrieken en wolkenkrabbers te bouwen. Ontwerp een prachtige stad, maar houd daarbij ook rekening met noodzakelijke elementen. Je moet namelijk ook zorgen voor bijvoorbeeld de energievoorziening en voor de politiebureaus.

Je hebt de keus uit meerdere verschillende modi in dit spel. Zo kan je ook tegen andere spelers spelen in de modus Cluboorlogen. Hierbij kan je rampen loslaten op de steden van andere tegenstanders. Onder andere een plantenmonster en een disco-twister kunnen andere steden vernietigen. Het is aan jou de taak om de grootste en belangrijkste stad te worden.

Specificaties app

  • Platforms: iOS en Android
  • Categorie: Gezin
  • Leeftijdscategorie volgens ontwikkelaar: 4+
  • Beoordeling content: PEGI 7
  • Advertenties: Ja
  • In-app aankopen: € 1,09 – € 109,99 per item

Pluspunten

Het aantal downloads van SimCity BuildIt is ontzettend hoog. Dit geeft duidelijk aan dat het spel erg geliefd en populair is. De reden hiervoor is onder andere te vinden in de variatie binnen het spel. Je bent verantwoordelijk voor een hele stad, waarbij vele facetten een rol spelen.

Voor jonge kinderen is dit tevens een leerzaam spel, aangezien ze leren om verantwoordelijk te dragen. Ook kunnen jonge kinderen leren hoe ze keuzes moeten maken en de gevolgen daarvan. In dit spel hebben de inwoners van je stad namelijk een hoop te zeggen.

Minpunten

Al met al is SimCity BuildIt een onschuldig spelletje. Het spelletje kent geen gewelddadige- of andere ongewenste content. Maar, in het spel worden wel advertenties getoond. Deze advertenties kunnen helaas wel ongewenste content bevatten.

Daarnaast is het doen van in-app aankopen mogelijk. Bescherm jezelf, en je kinderen, hier tegen door een wachtwoord op de App store in te stellen.

Is SimCity BuildIt geschikt voor mijn kind?

De redactie van Is dit geschikt? beoordeelt SimCity BuildIt als geschikt voor jonge kinderen. Met dit spel kunnen kinderen op een leerzame manier aan meerdere vaardigheden werken. Dat is echter niet het belangrijkste van SimCity Buildit. Nee, het belangrijkste aspect van dit spel is het maken van plezier. Zowel jong en oud kunnen veel plezier ervaren bij het spelen van dit spelletje.

Heeft deze recensie je geholpen?

Gerelateerde artikelen

Wat is jouw mening of vraag over deze app?